Fer balanç, planificar el calendari i les activitats

Fer balanç, planificar el calendari i les activitats

El passat diumenge 26 de març de 2017 es vam reunir en assemblea per fer balanç, planificar el calendari dels pròxims mesos i les activitats destinades a millorar el repertori de figures de muixeranga, així com el ball de carxots característic de l’Olleria. La finalitat és oferir una bona actuació el pròxim 22 de juliol, dia de la Festa de la Magdalena. Hem decidit que participarem el pròxim 8 d’abril a la Trobada d’Escola Valenciana a Fontanars amb tallers de tècnica muixeranguera al llarg de tota la vesprada. L’objectiu és donar a conéixer aquest antic ball valencià als més menuts.

En aquesta assemblea hem fet balanç i pensem que podem donar per tancada la crisi que va patir la nostra associació l’any 2015 i que ens va dur a fer una actuació excessivament senzilla i poc vistosa. L’any 2016 amb un nou model d’assemblees obertes, es va canviar d’estratègia, la qual ha servit per a fer créixer la colla. Línies de treball que continuarem utilitzant de cara a la Festa de La Magdalena d’enguany, al temps que es va consolidant el creixement experimentat el darrer any.

Volem manifestar agraïment a totes les persones, mitjans de comunicació i entitats que estan ajudant a treballar pel nostre objectiu, fer que El Ball dels Locos torne a tindre la importància que va assolir els primers anys del segle XXI. Volem destacar i agrair la participació de persones de diversos pobles de la comarca que ens fan costat, així com el suport de l’Ajuntament de l’Olleria, del Club de Basquet, Escola Valenciana i l’Escoleta d’Estiu.

Especialment és d’agrair la bona predisposició del consistori que ens ha facilitat l’ús del Centre Social per fer les assemblees i especialment del Pavelló Esportiu del Ravalet que permet en hivern dur a terme la preparació física de la colla amb comoditat.

En l’assemblea de passat diumenge, les persones responsables de cada àrea de treball han informat de les tasques dutes a terme en els darrers mesos. La comissió de vestimenta ha presentat un model nou de camisa elaborat amb la mateixa tela que l’actual pantaló de ratlles roges sobre tela color blanc cru. L’objectiu és aconseguir un vestit comode de dur i el més semblant possible a les fotos dels Locos de principis del segle XX.

La comissió tècnica ha presentat a nous membres, els quals han tingut experiència en altres muixerangues, així mateix va proposar un nou model d’organització que es va posar en pràctica el mateix diumenge a l’assaig de la vesprada i amb el qual ens sentim molt còmodes. Aquest model basat en prioritzar la seguretat per damunt de tot, continuarà utilitzant-se fins després de la Festa de la Magdalena on es tornarà a fer balanç per tal de seguir o fer-hi modificacions si cal.

La comissió de comunicació ha agraït a muixeranga.info l’ajuda rebuda en els darrers mesos i ha informat que els darrers canvis realitzats a les xarxes socials estan donant fruit. S’ha posat d’exemple uns vídeos compartits a facebook. El vídeo de l’assaig de 12 de març ha arribat a un abast de 2.187 persones mentre que un altre de 26 de febrer ha arribat a 2.418 persones. També es va destacar l’èxit del gràfic elaborat amb commemoració del Dia de la Dona on es recorda que fa XXI anys les dones van començar a fer muixeranga i que l’Olleria va ser la primera població on es va produir aquest fet, cosa que ja s’ha fet habitual al món muixeranguer.

També es va parlar de la possibilitat de fer una jornada de tipus més cultural on hi haja activitats destinades a fer un poc de repàs tant a la història de les muixerangues, amb les novetats aparegudes els darrers anys, així com de l’evolució de les muixerangues modernes nascudes després del Ball dels Locos l’any 1996. Tant la comissió tècnica com la del Ball van demanar la celebració d’una jornada de treball a l’aire lliure aprofitant l’arribada de la primavera, proposta a la qual l’assemblea va donar llum verda.

Altres activitats que la colla ha valorat, són les provinents de la invitació de la Muixeranga de Pego per participar tant a l’Aplec de Muixerangues de les Comarques Centrals, com a la Trobada de Muixerangues de Xalò. Ambdues comptaran amb actuacions de grups de Rock de renom i la possibilitat d’un lloc on pernoctar.

Fotografies dels darrers assajos:
26-03-2017 Assaig al Ravalet

Posted by El Ball Dels Locos on Monday, March 27, 2017

12-03-2017 Assaig al Ravalet

Posted by El Ball Dels Locos on Sunday, March 12, 2017

26-02-2017 Assaig al Pavelló del Ravalet

Posted by El Ball Dels Locos on Sunday, February 26, 2017

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Fer balanç, planificar el calendari i les activitats

  1. Retroenllaç: El Ball dels Locos incrementa en juliol els assaigs | El Ball dels Locos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s