El Ball dels Locos incrementa en juliol els assaigs

El Ball dels Locos incrementa en juliol els assaigs del ball i de les torres humanes.

El Ball dels Locos de l’Olleria amb la Festa de La Magdalena del proper 22 de juliol a la vista, incrementem els assaigs del la nostra tradicional coreografia de ball i torres humanes. Un pla de treball d’assaigs i participació en trobades de Muixerangues i en la passada Trobada d’Escola Valenciana en Fontanars ha donat els fruits esperats.

Sembla ahir quan a finals de març planejàvem un pla d’acció per arribar de la millor manera possible al 22 de juliol, Festa de La Magdalena. Doncs ara, a finals de juny podem afirmar que els objectius es van complint segons el previst. Hem estat a la Trobada d’Escola Valenciana a Fontanars, hem anat al Xalònia a tirar una mà als amics de La Muixeranga de Pego en la trobada que organitzaren amb el suport total de l’Ajuntament de Xalò i hem assajat amb ganes tots aquests mesos per arribar a la primera de les fites del calendari d’enguany. El dia 17 participàrem en la Trobada de Muixerangues de Pego amb l’acompanyament musical de La Morralla i la col·laboració d’alguns muixeranguers de la Safor que vingueren a fer-nos pinya. Per a uns quants dels nous membres de la nostra colla, Pego va ser la seua primera actuació. La Trobada de Pego patrocinada també per l’Ajuntament de Pego va estar magníficament organitzada per la muixeranga de la població que es van deixar la pell per atendre’ns a tots els visitants de la millor manera possible. Moments màgics que no oblidarem mai.

Amb unes coses i altres arriba juliol, l’hora de la veritat. Com és sabut el dia 22 (o un dissabte pròxim) celebrem a l’Olleria La Festa de La Magdalena. Fa 21 anys, l’any 1996 amb les tres associacions participants recentment creades ens plantejàrem fer una festa conjunta. El grup de danses El Revol, els músics de La Colla La Morralla i nosaltres El Ball dels Locos triàrem un dia que antigament era festa al poble però que com va passar en moltes altres localitats valencianes es va moure en el calendari. Des d’aleshores hem fet festa i germanor de manera ininterrompuda. Enguany serà ja la 22a edició i la dansa i les torres humanes del Ball dels Locos no poden faltar.

Sabut és que fa dos anys travessàrem una crisi i que l’any passat miraculosament salvàrem la situació. Ara a les portes del mes de juliol entrem en la recta final del pla de recuperació dissenyat al mes de març. Podem afirmar que estem en un bon moment, tal com vam programar, i això és gràcies als membres de la colla que han tornat, a les noves incorporacions i especialment als que no se n’han anat mai. Cal agrair com sempre a la gent que no és del poble i ve a donar-nos suport, a tots moltes gràcies. Tampoc podem oblidar que per les circumstàncies de la vida molts no poden participar perquè estan fora vivint. Agraïm de tot cor els missatges d’ànim que ens envien i el seguiment que fan de les nostres activitats des de la distància.

El diumenge 2 comença el calendari d’assaigs el qual adjuntem al final d’aquest escrit. Enguany però tenim una novetat, el 15 de juliol els amics de la Muixeranga El Campello celebren una Trobada de Muixerangues a la platja de la seua població en el dia de festa major. Per nosaltres participar-hi serà una altra prova de foc que ens farà arribar a la nostra festa el dia 22 en plena forma. Per nosaltres no hi ha un altre mes com el juliol, encara sou a temps d’apuntar-vos.

Calendari d’assaigs i actuacions de juliol:

2 diumenge, 18 h
12 dimecres, 19:30 h
14 divendres, 19:30 h
15 dissabte Trobada a El Campello (vesprada-nit)
19 dimecres, 19:30 h
21 divendres, 19:30 h
22 dissabte Festa de La Magdalena de l’Olleria (vesprada-nit)

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari